jacup.com

Információk a 2014. évi SZJA 1%-ról

ado 1  2
A legtöbb adózó tisztában van vele, hogy amikor elkészíti az adóbevallását, adója 1 százalékát felajánlhatja valamilyen civil szervezetnek, újabb egy százalékát pedig valamilyen egyháznak, amit támogatni szeretne. Ez 2015-ben sincs másként.

Az 1+1 % felajánlása természetesen nem kötelező, azonban sok civil szervezet és egyház tartja fenn magát pusztán a hozzá befolyt támogatásokból, így ez az egy százalék nem sok, de sokszor hatalmas jelentőséggel bír. Fontos tudni, hogy ezt a pénzt nem a saját zsebünkből vesszük ki, ugyanis mindenképpen befizetnénk adó formájában. Ha nem nyilatkozunk arról, hogy kit szeretnénk támogatni, a pénzt az állam kapja. Amennyiben nyilatkozunk, támogathatunk egy olyan ügyet, ami kedves a szívünknek.

Az adó 1 százalékának felajánlásához az "EGYSZA" nevű formanyomtatványt kell kitöltenünk (nyomtatva vagy elektronikusan). A papírt tegyük egy olyan borítékba, amelyen szerepel az adóazonosító számunk (az adóbevallási csomaggal küldve is érvényes a felajánlás). Ezt a hátoldalán, a ragasztott felületet keresztezve aláírt borítékot postázzuk a NAV-nak úgy, hogy május 20.-án éjfélig odaérjen.

A munkáltatónk révén elkészített adóbevallás esetén az adó 1 százalékáról úgy rendelkezhet a munkavállaló, hogy az internetről letöltött vagy ahhoz hasonló adattartalmú űrlapot kitölti, és lezárt borítékban adja át a munkáltatónak, legkésőbb május 10-ig. Ha a határidőt a munkavállaló elmulasztja, utólag nincs lehetősége az egy százalékáról rendelkezni, a munkáltató többé nem köteles átvenni a rendelkezéseket. Fontos, hogy a borítékot jól le kell zárni, és rá kell írni az adószámot. A boríték hátoldalán, a ragasztott felületet keresztezve ott kell, hogy legyen a munkavállaló aláírása, ugyanis így biztosítható leginkább, hogy a borítékot nem nyitják ki illetéktelenek. A borítékot a munkáltató sem nyithatja ki, annak tartalmáról nem tudhat, sértetlen állapotban kell a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára eljuttatnia. A munkáltatónak az átvett rendelkezésekről jegyzéket kell készítenie, a nyilatkozatot átadó személyek nevével, adóazonosító jelével és az átadást igazoló aláírásával. A lezárt, sértetlen borítékokat, a jegyzékkel együtt, zárt csomagban kell a NAV-hoz eljuttatni, legkésőbb május 20-ig, ami az adóbevallások leadásának határideje.

Kérjük Önöket, ha tehetik, ebben az évben is támogassák egyesületünket, támogassák sportoló gyerekeinket.

Üllői Diák-Sportegyesület
Adószám: 18710546 – 1 – 13

Főszponzor

Hirdetés

Keresés

Ki olvas minket?

Oldalainkat 11 vendég böngészi

Zsálya Bisztró

Hirdetés

2. Üllői Sportválasztó Nap!

Hirdetés

Szavazás

Mi várható a 2. OTP-MOL Bozsik tornán?
 

Statisztika

Tartalom találatai : 22690

www.ulloidse.hu

Copyright © 2019 Üllői Diák-Sportegyesület - Legfrissebb híreink. Minden jog fenntartva.